fbpx

Venray, Nederland

Kwaliteitslab

Gave projecten

Chemisch analist

Exporteer data van chemische analyse van de Shimadzu of Waters (U)HPLC naar rapportage sheets: clarity (<3.0 NTU), chemical Purity 1.4%, assay of API 9.84mg/ml, relative density 1.114, pH 5.6, appearance is colourless. Weet jij wat de conclusie is? Als je begrijpt wat hier staat: kom bij de Interchemie familie als Chemisch Analist! 

Je Functie

Je werkt met een professioneel team van circa 10 analisten in ons chemisch analyse lab. Jij en je collega’s checken of elke batch diergeneeskundige producten aan de eisen voldoet – je bereidt monsters voor, maakt alle vloeistoffen en standaard composities en draait analyses op een van onze Shimadzu of Waters (U)HPLC apparaten. Je gebruikt voor detectie de UV, PDA en ECD en QDA systemen, interpreteert en verwerkt de gegevens uit de analyse en voorziet batches van een ‘certificate of analysis’. Zonder jouw waardevolle rapportage wordt er niets vrijgegeven en verlaat geen product onze fabriek. Omdat een van onze collega’s dichterbij huis is gaan werken, zoeken we jou als ons nieuwste wetenschappelijke toevoeging. 

Jouw ervaring met chemische analyse wordt onderbouwd door solide theoretische kennis. Idealiter heb je ervaring met HPLC, maar ervaring met andere analytische instrumenten voldoet ook; we leren je graag hoe het werkt. Je komt terecht in een team waarin we zelfstandig werken, maar ook het teamverband zwaar weegt. We zijn hardwerkende rationele personen met twee benen op de grond. 

We bieden een fulltime functie waarin je, naast het uitvoeren van routinematige analyses, werkt aan overstijgende projecten zoals het updaten van werkinstructies of bijvoorbeeld het doen van proeven ten behoeve van het optimaliseren van huidige analyses of de productie. 

Verantwoordelijkheden als chemisch analist.

 • Monster voorbereiding, vloeistoffen mixen, vullen HPLC vials, etc.
 • Het zelfstandig uitvoeren van analyses ten behoeve van vrijgave van grondstoffen, eindproducten en stabiliteitsstudies
 • Interpreteren van analyse resultaten en exporteren vanuit Waters Empowers software
 • Data exporteren naar het lab systeem
 • Product licentie documentatie voorbereiden
 • Opstellen van rapportages conform GMP en GMP+ regelgeving
 • Deelname aan validatie- en kwalificatie projecten
 • Analyse methode ontwikkeling
 • Lab schoon en netjes houden

Werkgeverskenmerken

Over Interchemie

Interchemie is een snelgroeiende en internationaal opererende familie onderneming actief in het produceren en verkopen van diergeneesmiddelen, voedingssupplementen en ontsmettingsmiddelen. Naast ons hoofdkantoor in Waalre beschikken wij over productielocaties in Nederland, Estland en Litouwen. Ons productenpakket bestaat onder andere bestaat uit wateroplosbare poeders, injectie- en orale vloeistoffen. In totaal werken ongeveer 200 mensen bij Interchemie.

Kernwoorden voor de fabriek in Venray zijn samen, continu verbeteren en menselijk. De mensen die bij ons op hun plek zijn, zijn mensen die het leuk vinden om initiatief te nemen en dat ook durven. Daar is bij ons alle ruimte voor. Iedereen wordt bij ons meegenomen in de ontwikkelingen van het bedrijf. Wij horen graag jouw input daarover en betrekken je erbij. Bij Interchemie doen we alles samen.

Wil je een eerstehands indruk krijgen van ons bedrijf? Check op jobs.interchemie.com de vacature en daarbij interviews van je toekomstige collega’s.

Dennis Rooijmans

Supervisor QC

"Als ik kijk naar mijn werkzaamheden dan zit er een bepaalde routine in, maar heb ik wel elke dag nieuwe uitdagingen."

People and products you can rely on

De mensen achter ons succes

People and products you can rely on

De mensen achter ons succes

Robert Martens

Plantmanager

"Niemand kan alles alleen. Ieder product dat eruit gaat, daarin heeft iedereen een rol gehad. Jij in jouw functie, de schoonmaakster en ik als eindverantwoordelijke"

Marcel Minninger

Teamleider Productie

"Ik ben er trots op dat ik deel heb uitgemaakt van de groei van Interchemie. Ik ga met een lach naar het werk toe en met een lach naar huis."

People and products you can rely on

De mensen achter ons succes

Your Colleagues

We bieden

 • Zelfstandige functie waar geen dag hetzelfde is 
 • Zeer vaardig team en kwalitatieve apparatuur
 • Veel ruimte voor eigen inbreng
 • Uitbreiding en verdieping van je kennis en vaardigheden

We vragen

 • HBO (analytische) Chemie
 • Ervaring met High Performance Liquid Chromatography (HPLC)
 • Of andere analytische instrumenten (bijv. Titratie of spectroscopie)
 • Kennis van procedures en rapportages in een GMP en/of GMP+ omgeving is een pré
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Solliciteer nu

Stuur ons je LinkedIn URL en/of je CV en we nemen snel contact met je op

Save Job

Apply now / Solliciteer nu