fbpx

Interview met Teamleider productie

Ontmoet Marcel Minninger

Hoe is het om voor Interchemie te werken?

Ik werk er nu 13 jaar en ik ben begonnen toen het nog klein was. Ik heb de overstap van Castenray naar Venray meegemaakt (oude en nieuwe locatie). Ik ben er trots op dat ik deel heb uitgemaakt van de groei van Interchemie. Ik ga met een lach naar het werk toe en met een lach naar huis. Interchemie bestaat uit goede mensen en mooie uitdagingen, daar houd ik van.

Hoe zou je Interchemie als werkgever omschrijven?

Vroeger was het een wat kleiner familiebedrijf met een grote invloed vanuit de oprichters. In de laatste jaren is dat wat veranderd en hebben mensen zelf meer invloed gekregen. Meer vrijheid om het werk zelf in te richten. Ook zorgt dit ervoor dat mensen meebouwen aan de groei en innovatie van het bedrijf. De lonen worden altijd correct en op tijd uitbetaald. De werkgever zorgt voor een goede sfeer met af en toe lekker eten en twee keer per jaar een gezamenlijk uitje. 

Waarom werk je er nog steeds? 

Ik ben binnengekomen als meewerkend voorman en toen de kans gekregen om door te groeien naar teamleiding. En toen doorgegroeid naar productieleider met twee teamleiders onder mij. Dat heb ik 3 jaar gedaan. Ik kwam erachter dat ik op deze functie van alles moest doen wat ik niet leuk vond. Ik wilde terug naar teamleider en dat vond Interchemie goed. Ze denken met je mee. Je bent geen nummertje, maar je bent een volwaardig mens. Een stap ‘terug’ maken had ik wellicht niet bij een andere werkgever kunnen doen. Interchemie zag aan mij dat ik veranderd was. Ik was niet meer de Marcel die ik was. Daar hebben we open over gepraat en zijn we samen uitgekomen. Dat heeft zeker wat met mij gedaan. 

Wat zoek je in een collega? 

Op persoonlijk vlak zoek ik iemand die zelfs ondanks een slechte dag met een positieve houding aan het werk gaat. Mensen die slagen bij Interchemie zijn mensen die positief zijn ingesteld en willen meedenken als grond instelling. Mensen die met beide benen op de grond staan en ik verwacht wederzijdse toegevoegde waarde. 

Op technisch vlak zoek ik iemand die thuis de stofzuiger uit elkaar haalt om te kijken waarom hij het niet doet. Iemand die een basis interesse heeft in techniek, iemand die vanuit zichzelf een technische documentaire bekijkt, omdat hij het leuk vindt. Als technisch operator moet je in staat zijn om een machine te bewerken en er wat extra’s uit te kietelen. Als ik een ruimte inloop hoor ik aan de machine of hij goed loopt of dat er geluiden uitkomen die niet horen zoals een lager die niet goed is of een cilinder die op is. We zoeken mensen die zich ergeren aan een machine die niet helemaal goed klinkt en je mag zelfs praten tegen de machines, dat doe ik ook, haha.