fbpx

Venray, Nederland

Unieke carrière kans

€4580,- / €5830,-

Productiemanager

Heb jij als shiftleader of teamleider het plafond bereikt en wil je doorgroeien naar productiemanager? We hebben een unieke kans waarin je de volgende stap zet in je carrière. Werk vanuit je eigen ik en druk een stempel op de organisatie in Venray: een internationaal opererende diergeneesmiddelen fabriek, 30 collega’s in de productie, zes productielijnen, twee teamleiders. Ontwikkel je bij ons tot een volwaardige productiemanager en trek samen met Interchemie op.

Je Functie

Als productiemanager bij Interchemie ben je altijd blij om maandagochtend weer het verschil te maken op de werkvloer en als locatie-MT lid. Tegelijkertijd werk je ook aan je persoonlijke en loopbaanontwikkeling. Dagelijks ben jij succesvol doordat je zorgt dat je mensen en productieprocessen goed functioneren. Je zorgt voor een duidelijk trainingsplan per medewerker en waar de yield vandaag goed is, maak jij hem morgen nóg beter. Doordat je een goede verstandhouding hebt met de twee teamleiders, kunnen jullie gezamenlijk groots zijn in ‘kleine’ dingen zoals; elke dag een stukje beter, bewaken en verbeteren van de productie flow, zorgen dat basisregels qua veiligheid en documentatie nog beter nageleefd worden, nog betere performance uit de machines kietelen en anticiperen op eventuele capaciteitsuitdagingen bij grote orders. Je bent geen bureaucraat en leidt als people manager praktisch en duidelijk vanaf de voorkant. 

Als MT-lid en verantwoordelijke voor het gehele productieproces heb jij een visie waar we over een aantal jaren staan op het gebied van productiviteit. Je bent ook de aanjager van deze visie en weet de organisatie met je mee te krijgen. Natuurlijk word je hierin bijgestaan door de plantmanager. Jullie maken samen doelstellingen en bespreken de rapportages en de voortgang, maar hij gaat niet op je stoel zitten. Binnen je functie krijg je alle ruimte om op jouw manier te werken. Specifieke uitdagingen waar je op dit moment mee bezig gaat, zijn bijvoorbeeld onze sterke groei die uitdagingen met zich meebrengt, verbeteren van onze performance en de ergonomie op de werkvloer. Onze productie collega’s tillen fysiek nog vrij zwaar en we zijn met zijn allen dit aan het oplossen. 

Doordat jij als teamleider of shiftleader deze volgende stap naar productiemanager maakt, begrijpen we dat je je in sommige vlakken nog moet en wil ontwikkelen, hierin trekken we gezamenlijk op. Als proces professional weet jij in de basis hoe je verbeteringen doorvoert en mensen coacht of traint. Als je onderbouwing hebt zoals LEAN of Continuous Improvement is dat mooi meegenomen. Als je dit niet of deels hebt dan ontwikkelen we samen een groeitraject zodat je uiteindelijk als productiemanager gepokt en gemazeld bent. Samen groeien we richting operationele excellentie. 

Verantwoordelijkheden als Productiemanager

 • Produceren volgens geldende veiligheids- en kwaliteitseisen
 • Zo efficiënt mogelijk inzetten van mensen en materieel
 • Doelstellingen definiëren op het gebied van processen, performance, rapportage, ergonomie en trainings- en opleidingsplannen
 • Dashboards opzetten, bijhouden en rapporteren en continu verbeteren
 • Het signaleren van mogelijke knelpunten in de productieplanning en zorgen voor een tijdige en correcte opvolging hiervan
 • Samen met de technische dienst zorg dragen voor een goed functionerend productieapparaat inclusief tijdige en volledige rapportage.
 • Het herkennen en benutten van kansen voor verbetering van de productieactiviteiten om deze verder te stroomlijnen om de output te verhogen, grondstof verspilling te verminderen en de totale productiekosten te verlagen.
 • Het hebben of kunnen vormen van een visie waaraan een productieomgeving moet voldoen
 • Het verder implementeren en onderhouden Continuous Improvement

Werkgeverskenmerken

Over Interchemie

Interchemie is een snelgroeiende en internationaal opererende familie onderneming actief in het produceren en wereldwijd verkopen van diergeneesmiddelen, voedingssupplementen en ontsmettingsmiddelen. Naast ons hoofdkantoor in Waalre beschikken wij over productielocaties in Nederland, Estland en Litouwen. Ons productenpakket bestaat onder andere uit wateroplosbare poeders, injectie- en orale vloeistoffen. In totaal werken ongeveer 200 mensen bij Interchemie.

Kernwoorden voor de fabriek in Venray zijn samen, continu verbeteren en menselijk. De mensen die bij ons op hun plek zijn, zijn mensen die het leuk vinden om initiatief te nemen en dat ook durven. Daar is bij ons alle ruimte voor. Iedereen wordt bij ons meegenomen in de ontwikkelingen van het bedrijf. Wij horen graag jouw input daarover en betrekken je erbij. Bij Interchemie trekken we samen op.

Wil je een eerstehands indruk krijgen van ons bedrijf? Check op jobs.interchemie.com de vacature en daarbij interviews met je toekomstige collega’s zoals plantmanager Robert.

Marcel Minninger

Teamleider Productie

"Ik ben er trots op dat ik deel heb uitgemaakt van de groei van Interchemie. Ik ga met een lach naar het werk toe en met een lach naar huis."

People and products you can rely on

De mensen achter ons succes

People and products you can rely on

De mensen achter ons succes

Robert Martens

Plantmanager

"Niemand kan alles alleen. Ieder product dat eruit gaat, daarin heeft iedereen een rol gehad. Jij in jouw functie, de schoonmaakster en ik als eindverantwoordelijke"

Theo Creemers

Voorbereider

"Met goede zin kom ik naar het werk en met goede zin ga ik naar huis."

People and products you can rely on

De mensen achter ons succes

Your Colleagues

We bieden

 • Salarisrange € 4580 – € 5830 per maand
 • Functie met veel autonomie
 • Veel ruimte voor eigen inbreng
 • Sterke persoonlijke en professionele ontwikkeling

We vragen

 • HBO Werk- en denkniveau
 • Ervaring met leidinggeven in een productieomgeving
 • Ervaring in de feed, food of pharma
 • Ervaring met verbetertrajecten of het doorvoeren van verbeteringen
 • Ervaring met het opleiden, trainen of coachen van mensen
 •  

 

Solliciteer nu

Stuur ons je LinkedIn URL en/of je CV en we nemen snel contact met je op

Save Job

Apply now / Solliciteer nu