fbpx

Venray, Nederland

Realiseer je visie!

Functie met impact!

Productiemanager

Als productiemanager bivakkeren in je kantoor terwijl je met bureaucratie bezig bent? Dat is niet aan jou besteed. Bij Interchemie implementeer je jouw visie over hoe een succesvolle productieomgeving eruitziet. Terwijl je over de werkvloer loopt en 30 collega’s, zes productielijnen en twee teamleiders tegenkomt, zie je dat jouw kennis en ervaring een duidelijke stempel drukken op de organisatie in Venray. Jij hebt Interchemie als internationaal opererend familiebedrijf naar een volgend niveau geholpen.

Jouw uitdaging

Als productiemanager bij Interchemie ben je altijd blij om het verschil te maken op de werkvloer. Dagelijks ben jij succesvol doordat je ervoor zorgt dat je mensen en productieprocessen goed functioneren. Je hebt een visie op wat een excellente fabriek moet zijn. Je bent in staat om op basis van deze visie en de bedrijfsdoelstellingen van Interchemie een plan voor de fabriek te maken, gebaseerd op duidelijke doelstellingen en KPI’s.

Je zorgt voor een duidelijk trainingsplan per medewerker en wat vandaag goed gaat, maak jij morgen nóg beter. Samen met de twee teamleiders bewaak je de productiedoelstellingen en maak je plannen ter verbetering die de doelstelling van Interchemie helpen te bereiken. Je bent praktisch en oplossingsgericht ingesteld en duidelijk aanwezig op de werkvloer tussen de medewerkers. Daarnaast zorg je voor een professionele verbinding/samenwerking met anderen, zoals lokale MT-leden, afdelingen en het hoofdkantoor. 

Als MT-lid en verantwoordelijke voor het gehele productieproces heb jij een visie op waar we over een aantal jaren moeten staan op het gebied van Operational Excellence. Je bent ook de aanjager van deze visie en weet de organisatie met je mee te krijgen. Natuurlijk word je hierin bijgestaan door de plantmanager. Jullie maken samen doelstellingen en bespreken de rapportages en de voortgang. Binnen je functie krijg je de ruimte om op jouw manier te werken. Specifieke uitdagingen waar je op dit moment mee bezig gaat, zijn bijvoorbeeld onze sterke groei, die uitdagingen met zich meebrengt zoals het handhaven en verbeteren van onze delivery performance en het verbeteren van onze performance en discipline op de werkvloer.

Als productiemanager weet jij hoe je verbeteringen doorvoert en mensen coacht of traint. Je brengt kennis en ervaring met LEAN Six Sigma en Operational Excellence mee en weet hoe we een continu verbetermentaliteit moeten invoeren.

Verantwoordelijkheden

 • Doelstellingen definiëren volgens jouw visie op het gebied van processen, performance, rapportage, ergonomie en trainings- en opleidingsplannen.
 • Zo efficiënt mogelijk inzetten van mensen en materieel.
 • Dashboards opzetten, bijhouden en rapporteren en continu verbeteren.
 • Het signaleren van mogelijke knelpunten in de productieplanning en deze opvolgen.
 • Samen met de technische dienst zorg dragen voor een goed functionerend productieapparaat.
 • Het herkennen en benutten van kansen voor verbetering van de productieactiviteiten om deze verder te stroomlijnen om de output te verhogen, grondstofverspilling te verminderen en de totale productiekosten te verlagen; het verder implementeren van een Continuous Improvement-cultuur.

Werkgeverskenmerken

Over Interchemie

Interchemie is een snelgroeiende en internationaal opererende familie onderneming actief in het produceren en wereldwijd verkopen van diergeneesmiddelen, voedingssupplementen en ontsmettingsmiddelen. Naast ons hoofdkantoor in Waalre beschikken wij over productielocaties in Nederland, Estland en Litouwen. Ons productenpakket bestaat onder andere uit wateroplosbare poeders, injectie- en orale vloeistoffen. In totaal werken ongeveer 200 mensen bij Interchemie.

Kernwoorden voor de fabriek in Venray zijn samen, continu verbeteren en menselijk. De mensen die bij ons op hun plek zijn, zijn mensen die het leuk vinden om initiatief te nemen en dat ook durven. Daar is bij ons alle ruimte voor. Iedereen wordt bij ons meegenomen in de ontwikkelingen van het bedrijf. Wij horen graag jouw input daarover en betrekken je erbij. Bij Interchemie trekken we samen op.

Wil je een eerstehands indruk krijgen van ons bedrijf? Check op jobs.interchemie.com de vacature en daarbij interviews met je toekomstige collega’s zoals plantmanager Robert.

Marcel Minninger

Teamleider Productie

"Ik ben er trots op dat ik deel heb uitgemaakt van de groei van Interchemie. Ik ga met een lach naar het werk toe en met een lach naar huis."

People and products you can rely on

De mensen achter ons succes

People and products you can rely on

De mensen achter ons succes

Robert Martens

Plantmanager

"Niemand kan alles alleen. Ieder product dat eruit gaat, daarin heeft iedereen een rol gehad. Jij in jouw functie, de schoonmaakster en ik als eindverantwoordelijke"

Theo Creemers

Voorbereider

"Met goede zin kom ik naar het werk en met goede zin ga ik naar huis."

People and products you can rely on

De mensen achter ons succes

Your Colleagues

We bieden

 • Marktconform salaris.
 • Functie met veel autonomie.
 • Veel ruimte voor eigen inbreng.
 • Sterke persoonlijke en professionele ontwikkeling.

We vragen

 • HBO-opleiding.
 • Ervaring in de feed, food of pharma.
 • Ervaring met continue verbetertrajecten.
 • Ervaring met leidinggeven in een productieomgeving
 • Ervaring met het opleiden, trainen of coachen van mensen.
 • Ervaring in het actief werken met en volgens kwaliteitssystemen, bij voorkeur GMP
 •  

Solliciteer nu

Stuur ons je LinkedIn URL en/of je CV en we nemen snel contact met je op

Save Job

Apply now / Solliciteer nu