fbpx

Interview met Sales Manager Marc van Driel

Ontmoet Marc van Driel

Wat zou je een potentiële collega willen vertellen over de functie Sales Manager en onze organisatie? 

 

Als je altijd al eigen ondernemer hebt willen zijn, maar nog niet het moment hebt gevonden, begin dan bij Interchemie als Sales Manager. Je bent écht de eigen ondernemer binnen de corporate. Je bent van A-Z in je functie betrokken en dat vind ik erg mooi. Zo heb ik vanmorgen nog een best wel grote order binnen gehaald. Tegen de klant heb ik natuurlijk eerst ‘dankjewel’ gezegd. Vervolgens heb ik hem verteld dat als we het als één order behandelen, dat de uitlevering voor hem nadeliger kan zijn dan wanneer we het opknippen in wat kleinere deelorders op volgorde van prioriteit. Zo krijgt de klant de komende tijd regelmatig kleinere deelorders waardoor zijn proces meer geruisloos loopt in plaats van één hele grote order in één keer. Daarnaast weet ik dat mijn collega’s op bijvoorbeeld de productieplanning hier ook blij mee zijn. Zo’n mate van autonomie en betrokkenheid in het hele proces van order tot uitlevering is mega gaaf! 

 

Laatst ben ik met een klant bezig geweest om te kijken welke concurrerende producten ze verkopen. Toen we keken naar de componenten van de concurrerende partij zagen we dat de Interchemie kwaliteit een stuk hoger ligt. Dat is natuurlijk iets wat je heel mooi mee kan nemen in je verkoopproces, maar we zagen ook dat ze onze producten in feite voor een te lage prijs verkochten. Vervolgens ging ik met de category manager zitten om hem te helpen richting de juiste verkoopprijs en daarmee ook marge. Zo zie je dat je rol veel verder gaat dan alleen diergeneesmiddelen en voedingssupplementen verkopen. Je helpt de klant verder bouwen aan zijn business. 

 

Ik voel me heel betrokken en een onderdeel van de Interchemie organisatie die daadwerkelijk als een familie voelt. Je kan bij diverse collega’s even terecht voor vragen of advies. Het inzetten van je creativiteit en ideeën wordt gewaardeerd en ook gestimuleerd. Ik ervaar open en korte lijnen, je bent absoluut geen nummer. Onze sales director Matthias laat je vrij om je ding te doen, maar is altijd beschikbaar. Laatst wilde ik even ergens over sparren en hij zat die dag compleet vast in allerlei meetings. Na een korte tijd kreeg ik een telefoontje van hem; hij zat tussen twee meetings in en nam even de tijd om mij te kunnen helpen. Ik denk dat dat zowel hem als Interchemie erg typeert. 

 

En als je nu denkt dat dit de mooie praat van onze recruiter is; iedereen die geïnteresseerd is in deze functie mag mij absoluut even contacten bijvoorbeeld via LinkedIn en dan ga ik graag in gesprek met je over ons mooie werk!